Focuzine® 120Wat is Focuzine® 120?Focuzine® 120 is een geneesmiddel op basis van EGb 761®, een speciaalextract van Ginkgo biloba. Het kan u worden aangeraden als u lijdt aan geheugen-, aandachts- en concentratieverlies. Dit verlies kan met de leeftijd jammer genoeg nadrukkelijker tot uiting komen. Door hier te klikken komt u meer te weten over leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.

Farmacologische onderzoeken tonen aan dat Focuzine® 120 het functioneren van het geheugen en het leervermogen verbetert. Focuzine® 120 behandelt de symptomen die gepaard gaan met stoornissen van het geheugen, de aandacht en de concentratie.

Focuzine® 120 is een geneesmiddel verkrijgbaar zonder voorschrift, uitsluitend in de apotheek.


Focuzine® 120 is een geneesmiddel op basis van een speciaalextract van Ginkgo biloba, EGb 761®

De Ginkgo biloba is een boom die bekend staat om zijn heilzame eigenschappen voor de hersenen


De bladeren worden reeds meer dan drieduizend jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om de hersenfuncties te versterken, geheugenverlies tegen te gaan, de concentratie en aandacht te verbeteren, de vitale energie te verhogen en een goede bloedcirculatie te bevorderen, meer bepaald in de hersenen.


De Ginkgo biloba bladeren bevatten heel veel verschillende bestanddelen waaronder

 • flavonoïden
 • terpeenlactonen: bilobaliden en ginkgoliden

Flavonoïden inactiveren toxische radicalen. Bilobaliden en ginkgoliden beïnvloeden de bloedcirculatie door de bloeddoorstroming te verbeteren en hebben een neuroprotectief effect.

Focuzine® 120 bevat 120 mg gestandaardiseerd Ginkgo biloba speciaalextract.

Een gestandaardiseerd extract garandeert een constante hoeveelheid werkzame stoffen.Welke zijn de voordelen van Focuzine® 120

Focuzine® 120 verbetert de werking van het geheugen en het leervermogen dankzij een multifactorieel werkingsmechanisme.

 • Werkt op de bloedcirculatie en de microcirculatie.
  Een betere bloeddoorstroming ter hoogte van de hersenen zorgt voor een betere zuurstoftoevoer en toevoer van glucose en andere voedingselementen, onmisbare factoren voor een goede werking van de hersenen.
 • Inactiveert toxische radicalen
  Door de toxische radicalen te deactiveren, wordt het lichaam beschermd tegen oxidatieve schade, een typisch verouderingssyndroom van het lichaam.
 • Heeft een neuroprotectieve werking.
  Door de neuronen en de verbindingen tussen de neuronen te beschermen, is het mogelijk om de effecten van hersenveroudering te voorkomen of te verminderen.
 • Verhoogt de tolerantie voor hypoxie in het hersenweefsel
  Hypoxie of een vermindering van het zuurstofniveau in de hersenen veroorzaakt op korte termijn een verminderd geheugen en leervermogen, en op lange termijn kan het leiden tot een verstoring van de cognitieve vaardigheden.

Waaraan moet een geneesmiddel voldoen?


 • De kwaliteit en de hoeveelheid van de actieve bestanddelen en hulpstoffen worden streng gecontroleerd
 • Batch-na-batch consistentie
 • Strikte farmacovigilantie (periodieke opvolging bepaald door de wet)
 • De verpakking van een geneesmiddel bevat verplicht een bijsluiter
 • Geneesmiddelen worden uitsluitend in de apotheek verkocht, met het advies van de apotheker
 • Een geneesmiddel moet een ziekte voorkomen of genezen of de symptomen ervan verlichten
 • De commercialisatie van geneesmiddelen is streng gereglementeerd en wordt gecontroleerd door de autoriteiten (FAGG) die waken over de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid en dat in het belang van de volksgezondheid.
 • In een notendop

  Focuzine® 120 is een geneesmiddel  Focuzine® 120 wordt aanbevolen bij de symptomatische behandeling van stoornissen van het geheugen, de aandacht en de concentratie (zoals die voorkomen in het natuurlijk verouderingsproces)


  Neem 1 tablet per dag. Deze moet in zijn geheel worden ingenomen met een beetje water, zonder te kauwen. De tablet mag tijdens of buiten de maaltijd worden ingenomen.


  Op basis van 120 mg EGb 761®, gestandaardiseerd en speciaalextract van Ginkgo biloba


  De maximale plasmaspiegels van de actieve bestanddelen van het EGb 761®-extract worden bereikt 1 à 2 uur na inname


  Vanaf 18 jaar.


  Enkel verkrijgbaar in de apotheek


  Bijsluiter Focuzine® 120 >>  Focuzine® 120 (Ginkgo biloba EGb 761 ®) is een geneesmiddel voorbehouden voor patiënten vanaf 18 jaar. Vóór de start van de behandeling dient uitgesloten te worden door een arts dat de aandoening het gevolg is van een specifieke onderliggende ziekte die specifiek behandeld dient te worden. Focuzine® 120 is gecontra-indiceerd bij ongecontroleerde stoornissen van de bloedstolling en wordt niet aanbevolen bij zwangerschap of borstvoeding. Gelieve vóór gebruik aandachtig de bijsluiter te lezen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Registratiehouder: Dr. Willmar Schwabe